Gümüşhane Belediyesi tarafından Harşit Çayı ıslahına ek olarak yapılacak olan kanalizasyon hattı projesinin başlangıcı nedeniyle tören düzenlendi.
Bağlarbaşı Mahallesinde Sema Doğan Parkı önünde düzenlenen törene AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve adayı Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Ercan Çimen, DSİ 223. Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Alper Kara, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Zor, Belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Milletvekili Üstün, belediyelerin altyapı yatırımlarının en önemli yatırımlar olduğunu belirterek, “Belediyelerin en sıkıntılı ve en önemli yatırımları altyapılardır çünkü en fazla para gider ama hiç gözükmez. Bir caddeye ışıklı taş koysanız vatandaşlar gece geçerken göreceği yanıp sönen bir şey görse altyapıyı hiç yapmasanız ne güzel yapmış derler. Özellikle ben milletvekili olmadan önce İller Bankasındayken bunu çok yaşadım. Bunlar bir şehri düşünen Belediye Başkanı ve ekibinin yapmak zorunda olduğu, topluma ve yönettiği insanlara vicdani borcundan dolayı yapmak zorundadır. Ama diğerlerini de dengeli götürmemek lazım. Sosyal belediyeciliği kesinlikle eksik bırakmamak lazım. Çünkü diğer her türlü altyapıyı, üstyapıyı yapabilirsiniz ama insanların gönlüne hitap edemediğiniz zaman bu işin çok fazla kıymeti olmuyor. Onun için milletin gönlüne girecek hizmetleri de bu tür sorumluluklarımızı yapacağız diğerlerini hep beraber takip edeceğiz” dedi.
Üstün, istikrarın olmadığı yerde yatırımların da çok fazla olamayacağını ifade ederek, “2008 yılında hiç kanalizasyon yoktu Şiran’da. Şuanda ilçelerimizin tamamına yakını yapıldı ve bitti. Beldelerimizde aynı. Ama bunların hepsinin tek kaynağı var. O da istikrar. İstikrarlı olmadığı müddetçe paranın olmadığı yerde kimse yapamaz. Onun dışında şehrin problemleri birikir. Bizim canımız Gümüşhane. Yüzde 40-50’si Harşit çayına akıyor. Eğer para olmazsa, hükümet güçlü olmazsa. Şuanda birileri koalisyonlardan bahsediyor. Ama bu millet 13 yılda neler kazandığını çok iyi biliyor. Allah göstermesin bir sıkıntı olduğu zaman neler kaybedeceğini de çok iyi biliyor. Ve ona göre de kamuoyu yoklamalarında bu ülke inşallah tek başına iktidar olarak güçlü ve başarıyla bütün Türk coğrafyası ve İslam alemine hizmet etmeye devam edecek. İslam aleminin bayraktarlığını yapmış olan bu şanlı millet yine aynı bayraktarlığı devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.
“GÜMÜŞHANE’DE DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM HAMLESİ BAŞLATTIK”
Belediye Başkanı Ercan Çimen ise, Gümüşhane’de değişim ve dönüşüm hamlesini başlattıklarını kaydederek “2015 yılı daha önceki beyanlarımızdaki gibi atılım yılımız olacak. Gümüşhane’yi nakış nakış öreceğiz ve Gümüşhane şantiye olacak dedik. Ve sözümüzü tuttuk. Rutin belediyecilik işlerini yaptık, yapıyoruz. Son günlerde şehrimizin önemli noktalarında gençlik parkı, modern pazaryeri gibi belki de 100 yılda damgasını vuracak projelerimize ilk kazmaları vurduk. Bugün de Harşit’imizi kanalizasyon atıklarından kurtaracak olan projemizin başlangıcını veriyoruz. Yılların biriken sorunları üst üste geldiği için buradan başlayalım dedik. Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve ekibine teşekkür ediyorum. Türkiye’de ilk defa Gümüşhane’de Harşit Çayı Dere Islahı projesine ek olarak yaklaşık 3 milyon liralık bir proje bu. İller Bankasında hazırdı, revize projelerimiz yapıldı. Yaklaşık 13 bin 650 metre buradan başlayıp Balyemez konağına kadar gidecek, oradan da arıtmamıza inşallah yüzde yüz şehrimizin kanalizasyonlarını arıtmaya bağlayacağız. Şuan şehrimizdeki kanalizasyon hattından geçen borularımızın en büyüğü 300’lük borulardan oluşuyor. Ancak hazırladığımız proje ile en küçüğü 300’lük olmak üzere 800’lük borular derenin her iki yakasına da döşenecek. Bu sayede şehrin altyapı sorunu kalmayacak. Harşit Çayı’nı kanalizasyon atıklarından arındırıp, o kötü görünümden kurtaracağız. Harşit Çayı daha güzel bir Gümüşhane için şehrin aynası olacak” şeklinde konuştu.
Şehrin eksikliklerini giderilmesi ve yeni yatırımların kesintisiz devam etmesi için istikrarın sürmesi gerektiğini ifade eden Başkan Çimen, “Buna benzer hizmetlerdeki eksiklikler bizi bugün Belediye Başkanı noktasına getirdi. Ama bu hizmetlerin devamlı olması lazım. Bunun için de bize insanımız milletvekillerimizi desteklemeleri gerekiyor. Türkiye’de tek milletvekili değişmeyen il Gümüşhane. Çalışkan 2 milletvekilimiz, teşkilatlarımız var. Bizde yapacağımız bu hizmetlere devletimizin ve iktidarımızın gücünü hissedeceğiz. Gümüşhane insanı 7 Haziran’da sandığa gidecek. Şehrimiz için bu önemli hizmetleri insanlarımız görüyor. Bunun da sürmesi, istikrarın devam etmesi için, hem şehrimiz, hem ülkemiz hem de dünya mazlumları için sizlerden bu manada bu hizmetlerimize destek istiyoruz. Bunlar sizlerle oluyor. Gümüşhane halkı bunu fazlasıyla hak ediyor. Bu işin daha başlangıcı. Biz daha birinci yılımızda bütün her şeyimizi planladık. Şehrin doğusundan batısından kadar strateji ve planlamalarını yaptık. Kaynaklarını oluşturduk. Nerede ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Emin adımlarla burada yürüyeceğiz. Bunu yaparken de Gümüşhane’nin altın kalpli insanlarıyla yürüyeceğiz. Bu proje çok önemli bir proje. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun“ ifadelerini kullandı.
Tören, yapılan duanın ardından kurban kesimi ve Harşit Çayı’nın her iki yakasına boruların bırakılmaya başlanması ile sona erdi.