Mutlu YUCA-Taner BAYAR/ BOLU, ()- BOLU'nun Demirciler Köyü'nde geçen yıl 4 sermaye grubunun girişimiyle yapımına başlanan toplam 7 bin 200 yatak kapasiteli Türkiye'nin en büyük termal kasabasının 780 yatak ve 142 devremülkten oluşan ilk etabı, Aralık ayında açılacak.
250 milyon dolarlık yatırımla 450 bin metrekarelik arazi üzerine kurulan termal sağlık turizminin en büyük merkezleri arasında yer alacak projenin ilk etabında sona gelindi. İşçiler ve teknik ekibin gece gündüz çalıştığı projede 140 milyon liraya mal olacak ilk etap, 780 yatak ve 142 devremülkten oluşuyor. Çevresi ormanlarla kaplı alanda kurulan termal kasabanın ilk etabında ayrıca soğuk ve sıcak havuzlar, SPA, alışveriş merkezi, spor sahaları, tenis kortları, yeme içme mekanları, restoran ve kafeler ile hayvanat bahçesi de yer alıyor. Konukların havuz ve hamamlardan çıktıktan sonra evlerine gitmeleri için özel olarak inşa edilen kapalı sokaklar tamamlanırken, daireler de bitme aşamasına geldi. Projenin ilk etabı Aralık ayı içinde tamamlanarak hizmete girecek.
1250 daire, 150 rezidans daire, 230 otel odası ile toplamda 7 bin 200 yatak kapasiteli termal kasabanın tamamının ise 4 yılda tamamlanması hedefleniyor. Doğal güzellikleriyle ünlü kentteki tüm turizm tesislerinin toplamının iki katı kadar yatak kapasitesine sahip olacak kasaba hisseli gayrimenkul sistemi ile misafirlerini ağırlayacak.

FOTOĞRAFLI