MUŞ (İHA) – Muş’un güney kesiminde bulunan dağ köylerinde kalınlığı yer yer 5 metreyi bulan karla mücadele çalışmaları devam ediyor.
Kış mevsiminde Şenyayla bölgesindeki 70 kilometrelik yoldan ulaşımlarını sağlayan 9 köy ve 13 mezra da yaşayan vatandaşların yollarını kısaltacak olan 23 kilometrelik yolu açmaya çalışan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri, çalışmalarını güçlükle sürdürüyor. Mayıs ayına girilmesine rağmen kar kalınlığının 5 metreyi bulduğu bölgede çalışan ekipler, yolu 10 gün süren çalışmanın ardından ulaşıma açmayı planlıyor.
Karla mücadele çalışmasıyla ilgili açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, mayıs ayına girilmesine rağmen karla mücadelelerinin devam ettiğini söyledi. Dağda karla mücadele ettiklerini ovadaki köylerde ise stabilize yol yapım çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Yentür, halka hizmeti sürdürdüklerini kaydetti. Üçevler grup köy yolunda kar kalınlığının çok fazla olmasına rağmen çalışmaların güçlükle sürdürüldüğünü kaydeden Yentür, her zorluğa rağmen hizmetin aksatılmadan devam edeceğini söyledi.
Üçevler Köy Muhtarı Aydın Subaşı ise, daha rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlamak amacı ile çalışan ekiplere teşekkür etti. Köylerine ulaşmak için üç saatten fazla yol kat etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Subaşı, karla mücadele çalışmasının devam ettiği yolun açılması ile bir saatten az bir zamanda köylerine ulaşabileceklerini kaydetti. Subaşı, köy yoluna geçen yıl yapılan tünelin uzatılması halinde kış mevsiminde yaşanan sıkıntıların giderileceğini ifade etti.