Afyonkarahisar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mehmet Uğur Kaya, SGK alacaklarının yapılandırılmasında müracaat süresinin uzatıldığını kaydetti
Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak vatandaşları uyaran Kaya, 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunun 11 Eylül 2014 tarihli ve 29116 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandığını ve yapılandırma ile ilgili başvuruların devam ettiğini ifade etti.
Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Sigorta primi, işsizlik sigortası primi, damga vergisi, özel işlem vergisi, eğitime katkı payı,
idari para cezaları, emeklilik keseneği, kurum karşılığı, ek karşılık primi, sosyal güvenlik destek primi, emeklilik veya yaşlılık aylığı almakta iken, 5335/30. maddesi kapsamındaki kurum ve kuruluşlara ait işyerlerinde çalışanlara ödenen yersiz aylıklar, genel sağlık sigortası primleridir. Başvurular 1 Ekim tarihinde başlamış olup, 31 Aralık 2014 tarihinde sona erecek iken; 30 Kasım 2014 tarihli ve 29191 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 24 Aralık 2014 tarihli 2014/7016 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yapılandırma kapsamına giren borçların başvuru süresi 2 Şubat 2015 tarihine, ilk taksit ödeme süresi ise 02 Mart 2015 tarihine kadar uzatılmıştır. Sadece başvuru süresi ile ilk taksit ödeme süresi bir ay uzatılmakta olup, diğer taksit ödeme sürelerinde bir değişiklik bulunmamaktadır. Genel sağlık sigortası prim borçlarının yapılandırılması ile ilgili son başvuru tarihi değişmemiş olup 30 Nisan 2015 tir.
Söz konusu borçlarla ilgili yapılandırma başvuru süre uzatımının bir fırsat olarak değerlendirilmesi işverenlerimizin ve sigortalılarımızın lehine olacaktır. İşverenlerimize, sigortalılarımıza ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.”