AK Parti milletvekili aday adayı ve Kayseri Düşünce Okulu Genel Koordinatörü Ferhat Akmermer, "Barış Treni Kayseri’ye geliyor" dedi.
Akmermer, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısında, "Dolmabahçe Başbakanlık ofisinde 28 Şubat tarihinde yapılan açıklamada özellikle terör örgütünün silah bırakması noktasında bir çağrı yapıldı ve bu anlamda da on maddelik bir bildirge açıklandı. Çözüm süreci siyasal platformda yürütülüp özellikle devletin bu işin çözülmesi noktasında göstermiş olduğu irade noktasında bir yol alırken sivil inisiyatifin toplumsal yapının da çözüm sürecine sahip çıkması noktasında ülkemizde uzun zamandır planlanan çalışmalar vardır" dedi.
Akmermer, "Çözüm sürecine sivil toplum desteği sağlamak amacıyla düzenlenen Barışa bak kampanyası büyük ilgi uyandırmıştır. Bu kampanya çerçevesinde barış treni projesi hayata geçirilmiş olup barış treni 11 Mart tarihinde İstanbul’dan yola çıkmıştır. İstanbul’da başlayan ve Diyarbakır’da sona erecek olan bu proje kapsamında barış treni İzmit, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Kayseri ve daha sonra da Sivas’a uzanarak en son 22 Mart tarihinde Diyarbakır’a gidecektir" diye konuştu.
Akmermer, "Bu kapsamda Kayseri’de 16 Mart’ta trenin gara girişi ve karşılama olacak. Cumhuriyet Meydanı’nda stant kurulacaktır" açıklamasında bulundu.