İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ali Reza Bikdeli, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.
Şahin, ziyarette, İran’ın Türkiye için önemli olduğunu belirterek, iki ülke arasında insanlık tarihi kadar eski bir dostluk ve kardeşlik bulunduğunu söyledi.
Dünya ve bölge barışı adına iki ülkenin kardeşliğini güçlendirerek, safları sıklaştırarak yoluna devam etmeleri gerektiğini vurgulayan Şahin, İran’ı ziyaret etmek istediğini dile getirdi.
Gaziantep’in hem üretim, hem sanayi hem de turizm-kültür şehri olduğunun altını çizen Şahin, “Bizim İran ve şehirleriyle Tahran başta olmak üzere Gaziantep’in üretim üssü gücünü birleştirecek hem sanayide, hem ticarette, hem kültür ve turizmde birçok çalışmayı yapıp karşılıklı işbirlğini ve güçbirliğini mutlaka çoğaltmamız gereken yeni bir döneme giriyoruz” dedi.
İki ülkenin kuvvetlerini birleştirmesi gerektiğine dikkati çeken Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Birleşmiş Milletler’in İran ile ilgili yapılan çalışmada nükleer ve uranyum zenginleştirme gibi çalışmada Brezilya ve Türkiye’nin bütün dünyaya İran’ın yanında çok net bir mesaj vermesi aslında bizim nasıl durduğumuzu ve komşuya olan muhabbetimizi, adalet ve vicdan duygumuzu çok net gösteriyor. O yüzden bizim mutlaka zor zamanda birlikte olacağımız kuvvetleri birleştireceğimiz yeni bir duruşa ihtiyacımız var.”
Bikdeli de ziyaretin Türkiye ve İran arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi açısından hayırlara vesile olmasını diledi.
Türkiye ve İran’ın tarihi ilişkiler noktasında ortak bir tarih yazması gerektiğini ifade eden Bikdeli, “Osmanlı döneminin başlamasından sonra da İran ve Türkiye ne zaman yan yana yer aldıysa her iki taraf kar etmiş, kazanmıştır. Ve ne zaman birbirinden ayrı düştüler o zaman düşmanlar kazanmıştır. Her ne kadar uluslararası ilişkiler açısından çok tehlikeli bir dönemi geçirsek de çok şükür iki ülke arasındaki ikili ilişkiler en iyi şekilde devam etmektedir” dedi.
Konuşmaların ardından Şahin, Bikdeli’ye Gaziantep yöresine ait hediye takdim etti.