Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve TFF tarafından Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp tesislerinin temel atma töreni düzenlendi. Törene İçişleri Eski Bakanı ve Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp Başkanı Saim Özakalın ve çok sayıda davetli katıldı.
BİRLİK VE BERABERLİK BAŞARI GETİRİR
Törende bir konuşma yapan İçişleri Eski Bakanı ve Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala katılanların 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak, Gençlik Bayram’ının bütün memlekete hayırlara vesile olmasını temenni etti. Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Efkan Ala, “Bugün valimiz, büyükşehir belediye başkanımız, futbol federasyon başkanımız, rektörlerimiz ve Erzurumlu hemşerilerimle hep birlikte burada tesislerimizin temel atma törenindeyiz. Bu önemli bir temel atma törenidir. Çünkü bahsettiğimiz konu spordur. Spor hem sağlığı ilgilendiriyor hem de sağlıklı yaşamın vazgeçilmez etkinliği alanıdır. Bunun yanı sıra bir şehir ve ülke için bacasız bir endüstridir. Sportif faaliyetlerin yapılabildiği bir merkez haline dönüşebilirseniz o şehre çok ciddi katkılar sağlarsınız” dedi.
ERZURUMLULARA BİR SÖZÜMÜZ VARDI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
TFF Başkanı Yıldırım Demirören de yaptığı konuşmada, Erzurumlulara bir sözü olduğuna işaret ederek, bugün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda bu sözü tutmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Demirören konuşmasını şöyle sürdürdü; “Erzurum Büyükşehir Belediyemizin yapacağı tesisle birlikte federasyon olarak üstlendiğimiz UEFA standartlarındaki çim sahanın da çalışmalarını başlatıyoruz. Türk futbolunun geleceği için ülkemizin dört bir yanını tesis cennetine ve bir eğitim merkezine dönüştürmek istiyoruz. Tesisleşmeyi bugün bir örneğini gördüğünüz gibi bütün Anadolu’ya yayacağız. Bizim en önemli işimiz budur. Bunun için 2. ve 3. lig tesisleşme projemizi başlattık. Bu proje futbolun kalitesini tüm Türkiye’de en aşağıdan başlayarak yükseltemeye başlayacaktır. Değerli Erzurumlular, bu hedeflerimiz için Erzurum’dan daha iyi bir başlangıç noktası düşünemiyoruz. Bir zamanlar bu ülkenin yeniden kuruluşuna ev sahipliği yapmış bu şehir, elbette futbolun yeniden kuruluşuna da ev sahipliği yapacaktır. Erzurum, Türkiye tarihinde birlik ve beraberliğin kurucusu ve sembol şehridir. O yüzden buradan tüm Türkiye futbol kamuoyuna sizlerle birlikte bir mesaj verme istiyorum; Gelin artık ben değil biz diyelim. Birlik ve beraberlik içinde çalışalım. Türk futbolunu alışmış kalıplardan çıkarıp, hak ettiği en üst seviyeye taşıyalım”
İNŞAAT ALANI 1500 METREKARE
Temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp tesislerinin toplam 1500 metrekare inşaat alanı olduğunu, içerisinde yüzme havuzu, fitnees salonu, hamam ve sauna, cafe ve restoran, futbolcu odaları, yemekhane, çok amaçlı salon ve hobi odaları bulunduğunu açıkladı.
HEDEFİMİZ; ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİMİZİ GELECEĞE EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLAMAKTIR
Konuşmasında, 19 Mayıs’ın aziz milletimizin geçmişten geleceğe uzanan tarihi yolculuğunda yeniden şahlanışının, kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayışının simgesi olduğunu ifade eden Başkan Sekmen, “Milletimiz Samsun’da ortaya çıkan bağımsızlık ruhundan ilham alarak yurdun her köşesinde kenetlenmiş, azim ve kararlılıkla verdiği milli mücadeleyi zaferle taçlandırmayı başarmıştır. Böylesine büyük tarihi anlamlar taşıyan 19 Mayıs, aynı zamanda gençlerimize verilen değerin ve Cumhuriyetin onların omuzlarında yükseleceğine olan inancının da ifadesidir. Bu büyük anlamları ihtiva eden Gençlik ve Spor Bayramı’nda biz de bu güzel günü fırsat bilerek şehrimizin sportif yatırımının temel atma törenini bugüne denk getirdik. Hedefimiz; şehrimizin en büyük zenginliği ve güç kaynağı olan çocuklarımız ve gençlerimizi, çağın gerektirdiği eğitim, bilgi ve sporla yetiştirerek geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır. ” şeklinde konuştu.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR ŞANLI BİR FUTBOL GEÇMİŞİNE SAHİPTİR
Büyükşehir Belediye Erzurumspor hakkında da bilgiler veren Başkan Sekmen, kurulduğu günden beri şehrimizin spor hayatını renklendiren Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un şanlı bir futbol geçmişine sahip Erzurum’un en büyük sosyal beklentisi ve futboldaki süper lig hayali olduğunu vurguladı. Hedeflerinin süper lig olduğuna işaret eden Başkan Sekmen, “Bu aziz şehrin yöneticileri olarak kış sporlarında olduğu gibi futbolda da zirveye ulaşma adına oluşturduğumuz hedefi gerçekleştirmek için bugün buradayız. Futbol endüstrisi için istenilen bütün teknik ve fiziki imkânlarla inşa edilecek olan tesisimiz; Erzurumspor ruhunun temsilcileri olan Necati Yankılar, Ersin Kayaalp, Fikret Duran, Fuat Sucu, Nazif Tan ve Ercan Güngör gibi ismini sayamadığımız nice futbol yıldızlarını yetiştirecektir.” İfadelerini kullandı.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK FUTBOLA AYRI BİR EHEMMİYET VEİYORUZ
Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak futbola ayrı bir ehemmiyet veren sportif bir kimliğe sahip olduklarını dile getiren Başkan Sekmen, “ Bu düşünceden hareketle inşa ettiğimiz, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde şimdiye kadar 30 ulusal ve uluslararası futbol kulübünü ağırladık. 4 çim ve 1 sentetik saha, doktor, hakem, masaj ve modern soyunma odalarıyla FİFA standartlarına uygun kriter ve kalitesiyle Doğu’nun yükselen yıldızı olan kamp merkezimizde bu yıl Dünya yıldızlarını ağırlamayı hedefliyoruz. Ülkemizin spor hayatına birçok profesyonel futbolcular kazandırmış bir spor adamı olarak bendeniz ve ekibim, bu güzel şehri sporun Davos’u yapmakta kararlıyız. İnanıyoruz ve başaracağız.” diyerek, temel atma törenine katılan tüm davetlilere teşekkür etti ve temeli atılan Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp tesislerinin hayırlara vesile olmasını temenni etti.
Konuşmalardan sonra, Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp tesislerinin temeli programa katılan tüm konuklar tarafından birlikte atıldı.