Adana’da görme engelli 20 genç, “Engelsiz Turizm İstihdam Projesi” kapsamında bir otelde staja başladı. Stajlarını tamamlayan öğrenciler, Antalya’daki eğitime katıldıktan sonra alacakları sertifikayla turizm sektöründe iş sahibi olabilecek.
Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği’nin başlattığı “Engelsiz Turizm Projesi” kapsamında Adana Nezihe Yalvaç Uygulama Oteli’nde staja başladı. Görme engelliler, eğitimci İpek Demirel ve Ayşe Güner önderliğinde oda hizmetlerinden resepsiyona, ön bürodan müşteri ilişkilerine kadar birçok turizm hizmetinin inceliklerini öğrendi.
Projede, görme engellilerin istihdamına yönelik bir açığı doldurabilmeyi hedeflediklerini anlatan İpek Demirel, projenin İstanbul ve Adana ile birleşik olarak yürüdüğünü kaydetti. İstanbul’daki ekibin hazırladığı Android uygulamasıyla işlerin daha da kolaylaştığını anlatan Demirel, “Engelli arkadaşların turizm alanlarına gidebilmelerini kolaylaştıracak bilgileri hazırlayıp teknoloji cihazlarından faydalanarak internet üzerinden görmedikleri yerlere kolayca bilgi edinip bu programlarla gidebiliyorlar” dedi.
Projenin İçişleri Bakanlığı projesi olduğuna değinen Demirel, stajdan sonra görme engellilerin Antalya’daki kapsamlı, uygulamalı eğitime katılacaklarını kaydetti.
Eğitmen Ayşe Güner ise stajyerlere 2 gün boyunca yiyecek, içecek hizmetleri, ön büro organizasyonları, seyahat ve konaklama hizmetleriyle birlikte kat hizmetleri ve resepsiyon eğitimi verdiklerini kaydetti. Güner, öğrencilerin otelde konaklayanların soracağı sorulara verecekleri cevabı, hizmetten önce öğretmeye gayret gösterdiklerini dile getirdi.
Nezihe Yalvaç Uygulamalı Otel’deki eğitimin ardından Antalya’daki büyük eğitime katılacak grup, eğitimi başarıyla tamamladıkları takdirde alacakları sertifikayla turizm sektöründe iş sahibi olabilecek.