Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Hıdırellez Etkinliği, 10 Mayıs 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek.
Hıdırellez etkinliklerine herkesi davet eden Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, “Amacımız, geleneksel bir değerimizi unutmadığımızı göstermek, bütün Beyşehir halkını Hıdırellez Etkinliğinde buluşturarak birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirerek güçlendirmek. Halkımız bu yıl belediyemiz tarafından ilk defa düzenlenecek etkinlikler eşliğinde hem yaza merhaba diyecek, hem de hıdırellezi karşılama coşkusunu yaşayacak. Geleneklerimize sahip çıkmamız ve bunları geleceğe aktarmamız gerekiyor, bu vesileyle Hıdırellez Etkinliklerini Beyşehir de geleneksel hale getireceğiz. Program kapsamında insanları spor yapmaya teşvik etmek, hem de trafik yoğunluğunu azaltmak aynı zamanda çevre temizliğine katkıda bulunmak için bisiklete binmeye özendirmek adına festival alanından başlayıp Beyşehir Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisleri’ne kadar bisiklet süreceğiz, sonra tesislerde halkımızla bir araya gelerek eğlenceli etkinliklerle, hıdırellez coşkusuyla keyifli bir gün yaşayacağız. Tüm halkımızı etkinliğimize bekliyoruz” dedi.
10 Mayıs Pazar günü saat 14.00’de Festival alanında başlayıp Beyşehir Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisleri’nde devam edecek şenliğin ilk ayağında Beyşehirliler, bisikletleriyle Festival Meydanında bir araya gelerek ‘Sağlıklı Yaşam İçin Spor Yapın, Trafik Yoğunluğunu Azaltmak İçin Bisiklete Binin, Çevre Temizliğine Katkıda Bulunun’ mesajı vermek için Beyşehir Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisleri’ne doğru pedal çevirecek, bisikletle katılamayanlar için de etkinlik alanına otobüsler kaldırılacak. Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesislerinde verilecek Hıdırellez yemeğinin ardından, çeşitli yarışmalar yapılacak, oyunlar oynanacak, alanı dolduran çocuklara Beyşehir Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler dağıtılacak. Program Hıdırellez ateşinin yakılmasıyla gün boyu devam edecek.