Bursa’da yapılan 2014 Judo Spor Toto Süper Ligi’nin 3 ve 4. Etap Final Müsabakaları sonucunda, İstanbul Büyükşehir Belediyespor erkeklerde ve bayanlarda çifte şampiyonluk yaşadı.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Bursa’da düzenlenen 2014 Judo Spor Toto Süper Ligi’nde çifte şampiyonluk yaşadı. Kulüp tarihinde ilk kez hem erkeklerde hem de bayanlarda aynı sezonda şampiyon olarak önemli bir başarıya imza attıklarını belirten Kulüp Başkanı Ahmet Hamdi Çamlı, "Spor Toto Süper Lig Finallerinde özellikle bayanlarda Avrupa Şampiyonu olan Galatasaray’ı geride bırakarak şampiyon olmak bizim için önemliydi. Erkek takımımız da Ego ve Galatasaray’ın önünde ipi göğüsleyerek bizi ikinci kez gururlandırdı. Bursa’dan 2014 Şampiyonu olarak ayrılan ve bize bu gururu yaşatan tüm teknik heyet ve sporcularımızı ayrıca tebrik ediyorum" dedi.
2016 Rio Olimpiyatları ana hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Çamlı, "Judo’da her iki kategoride de gelen şampiyonluk bizim doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Ayrıca hafta sonu bize Mersin’de Türkiye Şampiyonu olarak önemli bir mutluluk daha yaşatan Bedensel Engelli Yüzme takımımızı da tebrik ediyorum” diye konuştu
Judo Süper Ligi’nde ilk üç şöyle oluştu:
Bayanlar
1. İstanbul Büyükşehir Belediyespor 39 Puan
2. Galatasaray 39 Puan
3. Trabzonspor 27 Puan
Erkekler
1. İstanbul Büyükşehir Belediyespor 42 Puan
2. Ankara EGO 33 Puan
3. Galatasaray 30 Puan