Bilimsel çalışmalarıyla dünya bilimini defalarca şaşırtan Türk bilim insanı ve kaşif Faruk Durukan, İslam dünyasının bilim alanında her zaman en önde olduğunu, Siyonistlerin ise İslam karşıtlığı bahanesiyle Türk bilimini karalamaya çalıştığını iddia etti.
Taşı su haline getirerek, yanmaz özellikli malzeme üretimi konusunda dünya bilimini hayretler içinde bırakarak 2010 yılında bilim dalında Nobel ödülüne aday gösterilen, dünyanın 3 bin yıldır çözemediği zeytin kara suyu problemini çözerek insanlığa faydalı hale getirmeyi başaran, radyasyon zıhlaması yaparak radyasyon geçirmezliğini sağlayan, 30’a yakın üniversiteye doktora ve yüksek lisans çalışmalarında etken madde üreten ve çalışmaları defalarca dünya tıp literatürlerine giren Türk kaşif Faruk Durukan, dünyadaki problemleri fırsat bilip, Türk ar-gesini dünya ar-gesinin üzerine çıkartma mücadelesi veriyor.
Faruk Durukan, son günlerde İslam karşıtı görüşlerin adeta bir savaşa dönüştürüldüğünü söyleyerek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İslam karşıtı çalışmaların en büyük sebeplerinden bir tanesinin, Türkiye’de son yıllarda gerçekleştirilen başarılı bilimsel çalışmaların önünü kapatıp, ülkeyi geri kalmışlığa terk etme çabaları olduğunu söyledi. Türkiye’deki 30’a yakın üniversite ile ortak bilimsel çalışmalar yürüten ve Balıkesir’in Edremit ilçesindeki ar-ge şirketinde yüzlerce bilimsel buluşun mimarı olan Faruk Durukan, açıklamasında, “Dünyadaki bazı Siyonist güçler, Türkiye’nin bilim alanındaki hızlı ilerlemesini engellemek istiyor. Son zamanlarda baş gösteren İslam karşıtı eylemler ve söylemler, bu engelleme çabalarının göstergesidir. Müslümanlar, geçmişten günümüze kadar dünyada bilimin öncü kesimi olarak kalmış ve bu böyle de devam edecektir. Müslüman bilim insanlarının buluşlarını tüm dünya her zaman kabul etmiş ve etmeye de devam edecektir. Müslüman beyinlerin yeni buluşları dünya bilimine ışık tutuyor ve bu bazı farklı dinde olan güçlü ülkeleri tehdit edecek seviyede gibi algılanmaktadır. Müslümanların bilim alanındaki üstünlüğü tartışılmazdır. Tarihten günümüze kadar kabullenilmiş olan bu üstünlüğün şimdi karalanmaya ve yok görülmeye çalışılması bana göre boşa çabadır. Güneş balçıkla sıvanmaz. Dünya gündeminin en üst sırasında olan bu konuyla ilgili, tüm Müslüman alemindeki bilim insanlarının kenetlenmesi, bu İslam karşıtı çabaları da sonuçsuz bırakacaktır. Devlet büyüklerimiz de İslam karşıtı çabalar karşısında, tüm İslam alemini kucaklayan gerekli açıklamaları yapmaktadır” dedi.