İZMİR Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediye meclis üyeliğinden milletvekili adayı olmak için istifa dilekçesi verdikten sonra vazgeçip saat 17.00'dan sonra bu kez de istifa etmediğine dair dilekçe veren Ak Partili Bilal Doğan'ın kaderini, İlçe Seçim Kurulu belirleyecek. Konak Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi, istifa dilekçesi ve mesai bitiminden sonra yapılan başvuruya ait tutanağı İlçe Seçim Kurulu'na gönderdi.
Milletvekili olmak isterken siyasi kaza sonucu meclis üyeliğini kaybeden İzmir Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan'ın umudu, İlçe Seçim Kurulu'na kaldı. Konak Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olan ve Büyükşehir'de Ak Parti'nin Grup Sözcülüğü yapan Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na sert muhalefeti ile dikkatleri üzerine çekti.
AK Parti Genel Merkezi'nin aylar önce yerel yönetimlerde görevli olanların milletvekili adaylığı için istifa etmemesi yolundaki uyarısına rağmen, Doğan dün başvuru süresinin dolmasına dakikalar kalan istifa dilekçesini hem Konak, hem de Büyükşehir Belediyesi'ne verdi. Ancak iddiaya göre bundan son anda haberdar olan Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun telefonla uyarması üzerine pişman olup dilekçesini geri almak istedi. Ancak mesai saati dolduğu için bunu yapamadığı gibi iptal dilekçesini vermekte de zorlandı. Konak ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin de bugün, Doğan'in istifa dilekçesi ve mesai saati sonrası yaptığı istifa iptali dilekçelerini bir tutanakla İlçe Seçim Kurulu'na gönderdi. İlçe Seçim Kurulu'nun Doğan'la ilgili nihai kararı vereceği öğrenildi.
Siyasi kulislerde ve belediye mevzuatına hakim meclis üyeleri, Doğan'ın istifasının geçerli olduğunu, mesai saati sonrası verilen vazgeçme dilekçesinin geçersiz olduğunu ileri sürdü. Doğan'ın artık belediye meclisi üyesi olmadığı, Ak Parti'nin Milletvekili Aday Listesine almaması durumunda artık sade Ak Parti üyesi olarak kalacağı belirtildi.
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde istifa eden Ak Partili üyeler Hasan Surönü'nün yerine Kemal Büyükkesim, Nazmi Kalyoncu'nun yerine İmet Tunç, Bülent Tercan'ın yerine Namık Kemal Aydoğdu ve Ahsen Özçam'ın yerine Ahmet Açıkgöz görev yapacak. Bilal Doğan'ın istifasının kesinleşmesinden sonra ise yerine Konak Belediye Meclisi Ak Parti Sözcüsü Ömür Şanlı gelecek.

FOTOĞRAFLI