Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde, kent yaşamını olumsuz etkileyen ve görüntü kirliliğine yol açan yarı yıkık harabe niteliği taşıyan yapıların yıkımına devam ediliyor.
Erçene Mahallesi’nde gerçekleştirilen yıkım sonrasında Nadır Mahallesi’nde de çalışmalar başlatıldı.
Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven vatandaşların talepleri doğrultusunda yıkım işlemini yaptıklarını ifade etti. Zamanla yarıştıklarını belirten Güven, “Büyükşehir Yasası ile birlikte mahallemiz olan eski köy ve kasabalardaki ören yerleri, yıkıntı harabeleri hem görüntü kirliliğine neden olan, hem de tehlike arz eden harabeleri temizleyeceğiz demiştik. Vatandaşlarımızın dilekçelerini alıyoruz, ondan sonra harabeleri temizliyor, yerlerini düzeltiyoruz. Vatandaşın kullanımına sunuyoruz. Tabi zamanla yarışıyoruz" dedi.
Yapılan çalışmalardan memnun olduklarını söyleyen Nadır Mahalle Muhtarı İsrafil Çevik, “Metruk yapıları yıkmak için başkanımızla beraber mücadele ediyoruz. Bu binalar tehlike arz ediyor. Afşin Belediyesi harabe binaları yıkarak bizleri ve çocuklarımızı tehlike arz eden yerlerden kurtarıyor” diye konuştu.