Güneydoğu Anadolu İhracatçıları Birlikleri (GAİB) üyeleri İstanbul’da düzenlenen İhracat Şampiyonları ödül töreninde 9 ödül alarak, törene damga vurdu. Törende Altunkaya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya 3 ödül alarak, ödül şampiyonluğunu da ilan etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul Grant Tarabya Otel’de düzenlenen İhracat Şampiyonları ödül töreninde, GAİB’e üye 6 firma toplam 9 ödül aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ödül alan GAİB üyesi firmalardan dolayı GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz’ı tebrik etti. TİM tarafından düzenlenen İhracat Şampiyonları ödül töreninde Altunkaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya 3, Zer Yağ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Selçuk ise 2 ödül aldı. Sektörün liderlerinden Dost Kardeşler Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, Kaplanlar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kaplan, Sanko Tekstil ve Şölen Çikolata da TİM tarafından verilen ihracat şampiyonu ödüllerini alarak törene damgalarını vurdular.
"İHRACATTA GAİB ÖNEMLİ BİR FAKTÖRDÜR"
Törende bir değerlendirme yapan GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Türkiye’nin ihracatında GAİB’in farkının ortaya çıktığını belirterek, “Törende rekor bir ödül aldık. GAİB’in Türkiye’nin genel ihracatındaki önemi de ortaya çıktı. TİM’in 22. Genel Kurulu’na GAİB damga vurdu diyebiliriz. Ben ödül alan firmalarımızı kutluyorum. Bundan sonraki yıllarda da firma sayımızın artıracağına inanıyorum. Bu başarıyı çalışmaya, üretmeye, fabrika kurmaya ve sanayicilerimize yani işçisinden patronuna herkese borçluyuz. Üretimden pazarlama ve ihracata olan süreçle ilgili Gaziantep ve Güneydoğu’da önemli bir kültür oluştu. GAİB 2014 yılında 9 milyar 816 milyon 912 bin dolarlık ihracatıyla Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlamıştır. Firmalarımız bir ülkeye bağımlı çalışmadığı gibi dünya pazarlarının en önemli aktörleri arasına girdi. Ödül alan firmalarımızı, çalışanlarını ve emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.
TÖRENE GAİB DAMGASI
GAİB’in ihracatın arttırılması için her türlü çalışmayı yürüttüğünü ifade eden Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı ve Dost Kardeşler Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, “Üreticilerimiz ve ihracatçılarımız dünya pazarlarını çok iyi takip ederek analiz ediyor. Neredeyse gidilmeyen, ulaşılmayan ülke yok. İhracatın arttırılması ve ürünlerimizin hak ettiği değerle pazarlarda pay bulabilmesi için gerek fuarlarda gerekse özel organizasyonlarla tanıtım çalışmalarımız sürüyor. Bugün GAİB üyesi 6 firmamız toplam 9 ödül alarak önemli bir başarıya imza atmıştır. Ödül alan üyelerimizi kutluyorum" diye konuştu.
TİM’in halı sektöründeki şampiyonluk ödülünü alan Dost Kardeşler Halı Sanayi A.Ş. ödülüyle ilgili bir değerlendirme de yapan Başkan Kaplan, “Kazandığımız ödül artık rutin oldu. Son 4 yıldır Türkiye ikincisiyiz. Daha önce de birincilik kazanmıştık. Çalışarak mücadele ederek ve mevcut potansiyelleri koruyarak devam etmekteyiz” dedi.
Başkan Kaplan, 7 Haziran seçimlerinde vatandaşın önemli mesajlar verdiğini de sözlerine ekleyerek, bir an önce güçlü bir koalisyonun kurulması gerektiğini söyledi. Kaplan, "Her şeyden önce ülkemizdeki huzurun ve istikrarın devam etmesinden yanayız. Ülkemizde şu anda halkımız koalisyon kurulmasını emretti. Halkın iradesi dışına kimse çıkamaz. Bir an önce koalisyon hükümetinin kurulup istikrarın sağlanması ülkemiz için ihracat ve sektörümüz için daha iyi olacaktır” dedi.