Türkiye ekonomisinin en dinamik sektörleri arasında yer alan inşaat sektörü, Samsun 8. Yapı, İnşaat Malzemeleri, Asansör, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı’nda bir araya geldi. Sektörün buluşma noktası olan fuarın açılışında güvenli ve sağlıklı yapıların inşa edilmesinin önemine vurgu yapıldı.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Karadeniz Bölgesi'nin dünyaya açılan ticaretin merkezi Samsun'da 8'incisi düzenlenen  İnşaat ve Yapı Malzemeleri Fuarı'nın hem Samsunumuza, bölgemize, ülkemize ve dışarıdan gelen yabancı misafirlerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Fuara katılan stantlarını gördüğümüzde buranın sadece inşaat ve yapı malzemeleri değil yanı zamanda teknolojik yapı malzemeleri fuarı olduğunu da müşahede ettik. İnşaat ve yapı malzemeleri deyince güvenli ve standardı yüksek yapı malzemelerinin ülkemizde üretilmesi bu sektör açısından son derece anlamlı. Samsun başta olmak üzere güvenli şehirler oluşturan güvenli yapı malzemeleri, konutlar, inşaat yapıları oluşturan Türk müteahhitlik firmaları da, yapı malzemesi üreten firmalara teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum. İnşaat sektöründe teknoloji geliştikçe yapıların hem güvenli olması hem standardının yüksek olması aynı zamanda estetik ve konforu da yüksek yapı malzemelerinin talep edildiğini günümüzde görmekteyiz. Bugün burada 8'incisi düzenlenen İnşaat Fuarı'nın hem firmalarımız için hem sektörümüz için hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi. 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Bu fuarın 8'incisini yapmak Samsun için çok önemli. Sadece Samsun'u değil, Karadeniz ve iç bölgeyi de ilgilendiren bir fuar. 4 gün boyunca inşaatla ilgilenen iş insanlarını Samsun'da misafir etmiş olacağız. İnşaat, diğer sektörleri de içinde barındıran, ekonominin gidişatıyla da çok alakalı olan bir alan. İnsanların evine ekmek götürmelerinin baş aktörlerinden birisi. İnşaat sektörünün günümüzde bu şekilde bir fuarı Samsun'da yapıyor olması çok önemli. İnsanların piyasaya olan inancını gösteren önemli bir etkinlik. Katılan firmalara ve TÜYAP'a teşekkür ediyorum. Samsun'la alakalı dirençli şehirler noktasında kentsel dönüşümle ilgili yapacağımız işler var. İnşaat firmalarımızla el ele vererek bu süreci bir an evvel birlikte yapma arzusuyla hareket edeceğiz. Birlikteliğe çok ihtiyacımız olan günleri yaşayacağız. İnşaat sektörünün hem Samsun'da önemli bir etkinlik alanı oluşturması hem kentsel dönüşümle alakalı bizlere yapacağı işlere katkı vermesi, Samsun'daki inşaat sektörünün de hızlıca ayağa kalkmasını ve daha da ileri gitmesinde de önemli bir faktör olacaktır. Bizlere destek vermek üzere arkadaşlarımızla da konuşuyoruz. Önemli bir yol alacağımızı buradan ilan etmek istiyorum. Yine Samsun önceden beri önemli bir fuar merkezi. Bundan sonra birlikte yapacağımız işlerle fuar merkezi buna ilaveten oluşturacağımız kongre merkeziyle Samsun'u bölgenin fuar ve kongre merkezi üssü haline getirmek hedefimiz. Karadeniz'de kıyısı olan şehirlerin de bundan istifade edeceği, diğer ülkelerinde burada katılımcı olarak yer alacağı önemli günlere ev sahipliği yapma arzusundayız. Sorumluluklarımızın farkında olarak, birbirimize yol arkadaşlığı yaparak şehrimizi hep birlikte daha ileri taşıyacağız. Bugün burada şehrimizin STK'larını, meslek odalarını, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın yetkililerini görüyor olmak sayın valimizin öndeliğinde yapacağımız işler noktasında da bizim heyecanımızı ve özgüvenimizi daha da artırmakta." ifadelerini kullandı. 

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Hızır, "Lokomotif etkisi bağlamında inşaat sektörü büyümenin merkezinde yer alan bir sektördür. İnovasyona açık, ekonomik kalkınmaya bir katkı sağlayacak inşaat sektörüne ilişkin olarak TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi çatısı altında 8. İnşaat Fuarı'nı gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz." şeklinde konuştu. 

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Gökdemir, "Samsun İnşaat Fuarı artık rüştünü ispatlamış bir fuar. 8 kez yapılan bir fuar. Artık tüm inşaat malzemesi alıcıları burada bu ölçekte bir fuarın olduğunu biliyorlar. Bunun heyecanını da sizlerle paylaşıyoruz. Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere çeşitli şehirlerden katılımcılarımız var. Akıllı bina sistemlerinden, inşaat malzemelerinin çok çeşitli türleri bulabileceğimiz bir fuarı açıyoruz. Fuarımızın tanıtım çalışmaları aylardır devam ediyor. Bu konuda tüm ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Büyük bir emek verdiler. 31 farklı ülkeden 2 binin üzerinde ziyaretçi bugün itibariyle kayıt formu doldurmuş durumda. Bu ziyaretçilerin tamamının profesyonel olduğunu biliyoruz. Birçok ülkeden alım heyetlerini de fuarımızda ağırlayacağız. Fuarımızda ilk 3 gün seminerler düzenlenecek. Güvenli ve sağlıklı yapılar konusunda uzmanlar tarafından bilgilendirmeler yapılacak. 10 bin nitelikli ziyaretçiyi fuar alanımızda ağırlayacağız. Tüm ilgilileri de fuarımızı ziyaret etmeye bekliyoruz." dedi. 

ELVAN İLHAN 

Samsun'da üretilen bu çileğin pazar sorunu yok! Samsun'da üretilen bu çileğin pazar sorunu yok!

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.