Küresel piyasalarda ve brent petrol fiyatlarında yaşanan hareketlilik akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Bent petrol fiyatlarında yaşanan değişim hem motorin hem de benzine zam veya indirim olarak yansıyor.

MOTORİNE İNDİRİM

Araç sahipleri akaryakıt fiyatlarını yakından takip etmeye devam ederken bu kez yüzleri güldürecek haber geldi. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre; bu gece yarısından itibaren (25 Nisan 2024) motorinin litre fiyatına 1 TL 17 kuruş indirim bekleniyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

karar

Green Card başvuruları bugün açıklanıyor: Sonuçlara nasıl bakılacak? Green Card başvuruları bugün açıklanıyor: Sonuçlara nasıl bakılacak?

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.