Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın liderliğinde, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ne (MHRS) ilişkin yeni düzenlemelerin ele alındığı bir toplantı düzenlendi. Dr. Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul'da gerçekleştirilen çalışma toplantısının üçüncü oturumunun Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi'nde yapıldığını duyurdu. Bakan Koca, "Bu toplantıda, sağlık hizmetlerinin daha etkin kullanımını sağlamak amacıyla, hem doğrudan başvuru hem de randevu yoluyla sunulan hizmetlerin kapasiteleriyle analiz ettik. Toplantılarımız, plan dahilinde diğer şehirlerdeki hastanelerimizde de sürdürülecek" ifadelerini kullandı.

YENİ DÜZENLEMELER YOLDA: PEKİ NELER DEĞİŞECEK?

Sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan zorluklar, vatandaşlar için sıkıntı oluşturuyor. Özellikle muayene, MR ve ultrason gibi temel tıbbi işlemler için randevu süreçleri, beklenenden çok daha uzun sürüyor. Özel hastanelerin yüksek ücret politikalarıyla birleşince halk arasında ciddi bir rahatsızlık ve mağduriyet hissi yaratıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) yaşanan aksaklıkları gidermek için yeni düzenlemelerin sinyalini verdi. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamaya göre, randevu sistemine ilişkin temel sorunların tespit edildiği ve bu doğrultuda önemli adımların atıldığı ifade edildi. Bakan Koca, yakın zamanda hayata geçirilecek olan yeni önlemlerle randevu sistemindeki problemlerin kökten çözülmesinin amaçlandığını ve bu gelişmelerin hem halkı hem de sağlık personelini olumlu yönde etkileyeceğini belirtti.

RANDEVUYU 15 GÜN BOYUNCA ALAMAYACAK

Koca, randevu sistemini daha verimli kullanabilmek adına yeni bir takım düzenlemelerin hayata geçirildiğini duyurdu. Artık hastaların randevularına uymaması durumunda ilk ihlal sonrasında 15 gün boyunca aynı sağlık dalına, ikinci ihlalde ise herhangi bir sağlık dalına randevu alma hakları askıya alınacak.

ARTIK ZORUNLU KILINACAK

Enflasyon beklentileri değişti: Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Enflasyon beklentileri değişti: Memur ve emekli ne kadar zam alacak?

Sağlık kurumları, son dakika randevu iptallerini azaltmak ve kullanılmayan kapasiteleri en aza indirgemek için yeni bir düzenlemeye gitti. Hastaların randevularını iptal etmeleri gerekiyorsa, bunu randevudan en az 1 gün önce saat 23.59'a kadar yapmaları gerekecek. Yeni uygulama ile, iptal edilen randevuların boşluğunu doldurmak ve hastane kaynaklarını daha etkin kullanmak amacıyla, muayene zamanından bir saat öncesine kadar yeni randevular alınabilecek.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.