İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, Samsun'un Karadeniz'in incisi olduğunu belirterek, yapılacak çalışmalar sayesinde turizmden hak ettiği payı alacağını belirtti. Almaz, mayıs ayında doğu ekspresine alternatif olacak Sivas-Samsun arası tren turları başlayacağının da müjdesini verdi.

HER ŞEY BU KENTTE HAZIR 

Almaz, Kanal S ekranlarında Gürkan Sarıkaya'nın sunduğu Günaydın Samsun programının konuğu oldu. Almaz, "Samsun Karadeniz'in incisi. İklimiyle, doğasıyla, coğrafi ve ekonomik özellikleriyle, kültürel altyapısıyla, tarihi birikimi ve mirasıyla hazır bir bütün var zaten. Turizmin sizde aradığı her şey var. Turizmin bir coğrafyada olması gereken her şey hazır aslında. Çok ciddi medeniyetler gelmiş geçmiş" dedi.

BAKANLIK ALT YAPIYI HAZIRLIYOR

Samsun'un oturmuş bir kültürel ve sosyal yapısı olduğunun altını çizen Almaz, "Öncelikle ben Samsunluyum diyen bir insan Samsun Müzesi'ni gezmezse kendine ihanet etmiş olur. Böyle bir güzelliği yerinde görmek lazım. 18 Mayıs Müzeler Günü. 18 Mayıs'ta bütün şehir müzedeyiz diyelim ve tüm vatandaşlarımızı davet edelim. Samsun'un kültürel ve sosyal yapısı çok farklı. Samsun'un insanında kültürel zenginlik, sosyal merak, ekonomik bilinç var. Devletimiz her türlü imkanı Samsun'un önüne sermiş durumda. Samsun geleceğin çok önemli bir marka şehri olacak. Samsun dünya çapında bir marka olmaya adaydır. Kültür ve Turizm Bakanlığı da çok iyi biliyor ve çok iyi alt yapılar hazırlıyor" diye konuştu. 

Milli Mücadele'nin kadınları unutulmadı: Her biri o döneme ait! Samsun'da duygu dolu defile Milli Mücadele'nin kadınları unutulmadı: Her biri o döneme ait! Samsun'da duygu dolu defile

BİR ÇOK İLLE YARIŞIR 

Samsun sahillerinin de dünyaya açılmasının zamanı geldiğini dile getiren Almaz şunları söyledi: "Samsun dediğimizde aklımıza en önce 19 Mayıs 1919 gelir. O zaman bu bizim bir değerimiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk adımı burada atıldı. Bundan daha büyük bir değer olabilir mi? AtaFest'le tüm Türkiye'ye bunu etkinliklerle yerleştirmek gerekiyor. Sahillerin dizayn edilmesi var. Sahillerimizin uzunluğu, dinginliği ve kullanılır oluşuyla Türkiye'de belkide bir çok ille yarışabiliriz. Samsun olarak henüz bunun sonucunu almadık ama bilincimizi oluşturduk, hazırlığımız var. Master planımız da var. Artık bu sahillerimizi dünyaya açmanın zamanı geldi." 

DOĞU EKSPRESİNE ALTERNATİF GELİYOR

Samsun'a gelen tur sayılarının da arttığına dikkat çeken Almaz, "Turlar seneye konaklamalı programlar yapacaklar. Mayıs ayında kurtuluş yolu şehirlerinin aralarında olduğu Sivas-Samsun arası tren turları başlayacak. Doğu ekspresine alternatif olacak" ifadelerine yer verdi.

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.