Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 1 Mayıs'tan itibaren mevduat faiz geliri üzerinden alınan gelir vergisi stopajının % 5'ten % 15'e yükseltileceğini duyurdu.

VERGİ KESİNTİ ORANI YÜZDE 15'E YÜKSELİYOR

Bankalarda birikim yapan veya yatırım yapan bireylerin, bu değişiklikten etkilenebileceği ve vergi oranlarının artacağı bilgisini önceden bilmeleri önem taşıyor. 1 Mayıs tarihinden itibaren mevduat faiz geliri elde edenlerin vergi kesintisi oranının % 5'ten % 15'e yükselmesi, diğer yatırım araçlarında da benzer değişikliklerin olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Bu değişiklikle birlikte, bankacılık ürünlerini kullanırken ve yatırım yaparken vergi oranlarındaki değişiklikleri göz önünde bulundurmak ve gerekli önlemleri almak önem arz ediyor. Bu şekilde, finansal planlamalarını daha doğru ve sağlıklı bir şekilde yapabilirler.

Green Card başvuruları bugün açıklanıyor: Sonuçlara nasıl bakılacak? Green Card başvuruları bugün açıklanıyor: Sonuçlara nasıl bakılacak?

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.