Gram altın ve Dolar sert düştü. Dolar bugün 32, 27 TL , gram altın ise 2 bin 429 seviyelerine indi. Bu hafta açıklanacak 3 veri altın ve doları derinden etkileyecek. Salı günü Avrupa Bölgesi Enflasyon Verisi, Çarşamba günü Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı, Cuma günü ise Türkiye Enflasyon verisi ve ABD Tarım Dışı İstihdam Verisi açıklanacak. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş köşe yazısında yatırımcıyı uyardı.

"Borsa, döviz kurları, altın fiyatları ve kripto para piyasalarında sert dalgalanmalar bizi bekliyor." diyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, haftayı ikiye ayırarak açıklamalarını yaptı. İşte Memiş'in Bu hafta takip edeceği bant aralıkları ve beklentileri...

UCUZ VE DÜŞÜK!

"Dolar, haftayı 32,43 lira seviyesinden tamamlamıştı. 33 lira seviyesinin üzerine atak gerçekleştirmesini bekliyorum. Yıl içindeki yükseliş öngörümü koruyorum.

EUR/USD paritesi; 1,0693 seviyesinden kapanış yapmıştı. Bana göre ucuz ve düşük. Tepki alımlarıyla yükselişini sürdürmesini bekliyorum. Psikolojik direnç seviyesi 1,08 seviyesi. Bu hafta pozitif yükselişini bekliyor olacağım.

MAYIS AYI ALTIN İÇİN FIRSAT

Ons altın; 2.338 dolar seviyesinden kapanış yapmıştı. Takip ettiğim bant aralığı aynı, iki haftadır belirttiğim gibi 2.280-2.380 dolar aralığı. 2.300 dolar seviyesinden tepki geldi ancak baskılanma bitmedi. Fed nedenli 2.300 dolar seviyesinin altına sarkmasını bekliyorum. Mayıs ayı altın alacaklar için güzel bir ay olacak. Gram altın yatırımcısı ons’u takip etmeli. 2.280 dolar karşılığındaki gram kaça tekabül ediyorsa al, unut." dedi.

aydınlık 

Altın fiyatları ne oldu? 16 Mayıs Perşembe çeyrek, tam, gram altın güncel fiyat listesi Altın fiyatları ne oldu? 16 Mayıs Perşembe çeyrek, tam, gram altın güncel fiyat listesi

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.